woensdag 2 maart 2011

vingerplant


Kaat heeft haar scheppingsdrang van niemand vreemd... Pa Haarindewar had in zijn dochter een gewillig fotomodel en iedereen in zijn omgeving wist hem te vinden voor het (be-)schilderen van decorstukken of interieurs. De flatwoning waar Kaat het grootste deel van haar jeugd heeft doorgebracht, werd met veel gevoel voor kleur en vorm ingericht. Het moest wel allemaal met een beperkt budget; het inkomen was nog niet zo groot en er moest een pittige huur betaald worden voor de nieuwe flat.

De glazen wand die de eetkamer van de woonkamer scheidde werd met glasverf omgetoverd in een waar zeeaquarium, het kijken naar de vissen en zeesterren ontspande beter, dan het kijken naar het heen en weer zwemmen in een echt aquarium.
Van aangespoeld of weggegooid hout werden lampen gemaakt en ook een plantenbak. De vingerplant op het (zelfgemaakte) krukje groeide onder Pa's groene vingers vandaan en deed het beter dan zijn broertjes in de Rivierahal in diergaarde Blijdorp.
De plantenbak werd langwerpig en haaks op de muur gebouwd en met de spijlen die aan het plafond bevestigd waren, werd het een vingerplantverblijf waar de planten in de dierentuin hun vingers bij zouden aflikken. De plant heeft door al die verwennerij, vele jaren voor een prachtige groene roomdevider gezorgd.

4 opmerkingen:

Corina zei

Mooi, ik geloof dat ik 'm als hoofdsieraad nog het mooist vind.

twink zei

nou dat wou ik ook net schrijven !! gr twink

Anoniem zei

Nooit reageer ik hier en nu wil ik zeggen dat ik 'm op je hoofd het mooist vind en dan blijkt dat m'n voorgangers dat ook al vonden. Tis dus duidelijk wat je lezers vinden. ;-)
loesje

vrouw Hommel zei

Wat een mooi verhaal heb je erbij geschreven. Ik vind 'm als broche ook heel erg mooi