vrijdag 3 april 2009

Prinsesje

Zoals de meeste kleine meisjes was Kaat vroeger graag een prinsesje geweest, met de bijbehorende wapperende jurken, schoenen met hakjes en lange loshangende haren, op het hoofd vastgezet met een schitterende diadeem.
Kaat's moeder is een praktische vrouw dus toen, na een tijd van zúlke korte haartjes, dat Kaatje door ooms en tantes plagend Kees werd genoemd, de haren eindelijk op prinsessenlengte waren, mocht Kaat alleen maar met paardenstaart, vlechten of knotje over straat. "Bovendien", zei MamaKaat, "lang loshangend haar is vreselijk ordinair".Daar kon Kaat het mee doen...

Zo kwam het dat Kaat regelmatig met d'r haren los achter zich aan wapperend thuiskwam, elastiekje gebroken. En naarmate ze ouder werd en dat smoesje uitgewerkt, haalde ze zodra ze de hoek om was de haarspelden uit haar haren, en maakte ze voordat ze naar huis ging, opnieuw een paardenstaart. In die tijd was het ook, dat ze van haar zakgeld een diadeempje kocht, van lichtroze (!) fluweel. Tijdens het zakgeldloze tijdperk, was er natuurlijk geen sprake van roze diadeempjes, ter vervanging bond Kaat de touwtjes uit haar kapuchon niet onder haar kin, maar op haar hoofd tot een mooie strik en waande zich een meisje met de mooiste haren van de wereld..."prinsesje" is verkocht bij Samsara, Vlaardingen.

Geen opmerkingen: